Julgransljus, ett enda trassel!

Redan på nyårsdagen brukar jag börja gå i cirklar och kasta onda blickar på julgranen och dess pynt. Idag städade jag bort allt. Ergo: julen har aldrig varit uppe så länge som i år.

Nackdelen med att älska att ha en gran med massor av pynt i är att pyntet måste bort. Varje år. Att jag sedan brukar införskaffa en eller två saker till varje år gör inte saken sämre. Men fint blir det och tid tar det.

I år stötte jag dock på trubbel. För första gången fick maken sätta upp slingorna med julgransljus och det blev verkligen vackert och jämnt fördelat. Idag insåg jag nackdelen. Make till att ha sladdar och ljus från de två slingorna kors och tvärs i granen har jag nog aldrig skådat, och efter över en timmes försök att trassla ut skiten lämnade jag faktiskt en halv kartong av de två i ett trassel när jag insåg att ljusen i första kartongen till viss del skulle sitta i andra kartongen.

Jag har hört rykten om att man kan köpa nya lusslingor på ganska många affärer. Tror det blir en bra plan till nästa år.

Det här trasslet är vackert, med sina små lus och vit slinga. Tro mig. Det är nada vackert över våra granslingor i år. Tror nog det blir en helt annan typ av julgransslinga nästa år.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s