nu är jag less!

Det är hur mysigt som helst med advent och med julhelgen. Jag älskar att se alla adventsstjärnor och adventsljusstakar i fönstren när jag går ut med hunden i kvällsmörkret, det ser så varmt och inbjudande ut. Några dagar före julafton kommer julgranen upp, och även om det är ett projekt att klä den eftersom jag har en ruskig massa saker som ska dit (men allt går i svart, vitt och silver) så tycker jag om skenet från den. Det känns hemtrevligt, juligt, varmt och ombonat.

Men nu är jag less. Redan på nyårsdagen börjar jag cirkla runt julgranen och fundera på när jag rimligtvis kan plocka ner den, få dammsuga av det glitter som lossnat från pumlorna under julhelgen när hunden slirat in i granen och få lite mer utrymme i vardagsrumet. Jag längtar efter det ljus som fönsterlamporna i köket ger i förhållande till mina nyinköpta adventsstjärnor på fot, och de ytterst få tomtar jag har satt upp i fjol känns passé. Jag har aldrig någonsin haft så här lite julpynt sedan äldsta sonen föddes. I år körde jag två överfulla flyttkartonger med julpynt och julgransdekorationer till kupan, och bara det var en befrielse. För första gången har vi bara en enda kartong med julsaker (om än en ganska stor kartong) samt katongen med granen att släpa upp och ner varje jul. Fast frågan är om vi inte borde investera i en ny plastgran till nästa år, för nu börjar den vi har sjunga på den absolut sista versen.Vi får se om den får ett nådeår till eller om den ryker.

Så, nu över till funderingarna. Hur snart kan jag plocka bort julpyntet utan att det blir för tidigt? Det brukar alltid börja klia i fingrarna på mig runt den tredje januari, så det kommer inte direkt som någon överraskning även om det bara är den andra idag. Jag ska försöka stå ut några dagar till för barnens skull, men på måndag sover kidsen borta och det finns en överhängande risk att de kommer hem till ett julfritt hem. När julen är bortstädad då känns det som om jag kan börja se fram emot våren, hur kallt det än är i januari och februari.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s