och helt plötsligt fick vi egentid

Storgrabben är med sin bästa kompis och hans pappa på en orienteringstävlning i Haparanda. Lillgrabben är hos en kompis även han, och där blir han kvar över natten. Storkillen kommer hem mellan sju och åtta i kväll, så det blev bara jag och maken hemma. Vi har tagit en lång promenad i skogen med hundarna som har busat som två vildar. Trots att solen skiner är det inte så varmt ute och det blåser en del, men efter allt spring och bus ligger båda hundarna utslagna i varsitt hörn. Om vi går 4 km springer de säkert en mil. Det känns så rätt att ha två! Jag tror aldrig att Anna får tillbaka sin hund, även om hon vill.

dexosonja

Jag har nyttjat större delen av egentiden till precis det jag inte hade behövt göra: sy. Vi behöver dammtorka och dammsuga (det behövs alltid dammsugas om man har en beardis), planera inför veckan som kommer, sätta upp en lampa i hallen uppe och renbädda barnens sängar. Men nej, både jag och maken bestämde oss för att nyttja det här tillfället till att göra: Det vi inte brukar göra på en lördag. Precis vad vi känner för.

Ikväll blir det grillad rostas, mandelpotatis i ugn, pepparsås och tomatsallad till middag. Det här känns som en riktigt, riktigt bra lördag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s